L'adopció de la nova normativa de ciberseguretat és un fet que han d'assumir les empreses | IEFE Talent & Training
Normativa Ciberseguretat

L’adopció de la nova normativa de ciberseguretat és un fet que han d’assumir les empreses

El passat 28 de maig va entrar en vigor al nostre país el Reglament de Protecció de Dades de la Unió Europea. Aquesta normativa obligarà a les empreses a adaptar-se per evitar ser víctimes d’atacs informàtics i qualsevol problema o sanció per responsabilitat civil o penal. És important esmentar que estem parlant de multes que ronden els 20 milions d’euros o del 4% del benefici de l’exercici anterior.

Els ciberatacs a la seguretat tornen a estar a l’ordre del dia, com el que va succeir amb el ransomware que va atacar a algunes empreses de tot el món, i les estadístiques indiquen una tendència a l’alça. Segons dades de l’Institut Nacional de Ciberseguretat (INCIBE), organisme dependent del Ministeri de l’Interior, el 2015 es van registrar 50.000 atacs; i en el 2016 es van produir 115.000. Per això, és important que la teva empresa pugui estar preparada davant els possibles problemes que puguin ocórrer.

Quan parlem d’atacs a la seguretat, no només estem parlant de sancions econòmiques per les fuites o els robatoris, sinó que ens referim a l’impacte del nostre valor de marca, que pot quedar molt perjudicada.

La protecció de les dades privades de la teva empresa, així com de tercers, personals i sensibles, és una prioritat en el teu sistema de seguretat. Per això, el que busca el nou reglament és protegir i minimitzar els riscos ocasionats.

L’obligació del xifrat i de sistemes de doble factor d’autenticació coincideix amb algunes de les mesures que es recullen en aquest reglament i permet que la teva empresa assumeixi els seus beneficis des del primer moment. Depenent del tipus d’informació que tractis, pots adoptar diferents xifrats, que faran que totes aquestes dades estiguin protegides dels possibles atacs que puguis arribar a patir.