Com puc millorar la meva productivitat laboral? | IEFE Talent & Training

Com puc millorar la meva productivitat laboral?

Començar la jornada laboral sense planificar-la moltes vegades pot arribar a ser contraproduent. Sense una organització clara del teu temps t’abandones a la improvisació, per la qual cosa la teva productivitat laboral serà presa fàcil per a la confusió, la desconcentració i les distraccions. Decidir-ho tot sobre la marxa et farà perdre un temps molt valuós en el treball, i per això volem donar-te alguns consells perquè puguis ser molt més productiu en el teu dia a dia.

Què fer per millorar la productivitat laboral

Sigues conscient de les teves pèrdues de temps. De vegades, pots començar a divagar sobre altres temes que no tenen res a veure amb les teves tasques. També pots ser víctima de les presses, la qual cosa sense cap dubte minorarà la qualitat en el teu treball. Ser conscient de tot això t’ajudarà a estar alerta: d’aquesta manera podràs reaccionar amb major efectivitat i rapidesa quan sigui necessari.

Programa diàriament de dos a quatre hores de treball ininterromput. Descansar moderadament cada cert temps és fonamental per mantenir-se frescos i productius. No obstant això, si ets matinador o consideres que treballes millor a certes hores del dia, pots programar el teu temps de manera que dediquis diverses hores seguides al treball durant aquests moments en els quals siguis més actiu. Així seràs més productiu i et costarà menys esforç ser-ho.

Organització, organització i més organització. Pot ser que la millor manera d’estalviar temps i aconseguir mantenir-se concentrat sigui sent meticulosament organitzat. Si efectues una previsió del temps que necessites per afrontar les tasques rutinàries i les urgents, i a més tens sempre a mà el material necessari per a això, aconseguiràs ser molt més productiu. Valora i distribueix bé el teu temps, i no t’oblidis d’establir prioritats.

Compte amb l’estrès. Una manera de perdre energia innecessàriament i caure en un estat d’ànim desmotivador és preocupar-se en excés per allò que creus que no et donarà temps a fer. Abans de perdre el temps atabalant-te i bloquejant-te, tracta de concentrar-te i de relaxar-te: així trobaràs millors solucions.

Abans de perdre el temps atabalant-te i bloquejant-te, tracta de concentrar-te i de relaxar-te: així trobaràs millors solucions.

Xerrades sí, però amb moderació. Mantenir moments distesos durant la jornada de treball és sempre recomanable, però hauries de cenyir-los als moments de descans. D’una altra manera, acabaran afectant el teu nivell d’atenció, i això allargarà els temps que destines a cada tasca.

Les reunions, una arma de doble tall. Una reunió pot ser imprescindible per molts motius, però també un important focus de pèrdua de temps. És important assegurar-se que cada reunió compta amb una proposta clara, preparar la teva intervenció amb antelació, evitar les distraccions durant les mateixes (telèfons mòbils, etc.), i si tens algun dubte sobre aquest tema, consultar amb l’organitzador si la teva presència és realment necessària.

En definitiva: si estableixes una bona planificació de la teva jornada de treball, aconseguiràs millorar la teva productivitat laboral i et sentiràs molt més satisfet amb tu mateix. I ara, ja saps com aconseguir-ho.

Notícies relacionades