Tres de cada quatre empreses perden els cursos de formació bonificada | IEFE Talent & Training
Formació bonificada

Tres de cada quatre empreses perden els cursos de formació bonificada

La formació bonificada és una ajuda a les empreses perquè puguin millorar la seva productivitat i ser més competitives. L’Estat subvenciona cursos de formació bonificada perquè les empreses puguin acollir-se a aquest suport formatiu. No obstant això, no totes ho fan, malgastant una possibilitat que se’ls ofereix des del sector públic mitjançant la bonificació de les cotitzacions a la Seguretat Social.  

El 75% de les empreses perden els cursos de formació bonificada

Cada empresa, depenent del nombre de treballadors en plantilla i de les cotitzacions realitzades disposa d’aquesta ajuda. Però la realitat és que només el 25% de les firmes del nostre país aprofiten l’oportunitat i s’acullen als cursos de formació bonificada. L’estalvi en cotitzacions a la Seguretat Social que permeten aquests cursos és desaprofitat per 75 de cada 100 empreses espanyoles. Per què?

Una de les principals raons és la falta de coneixement de la seva existència. Les grans empreses tenen departaments de Recursos Humans i/o Formació que disposen d’un ampli bagatge i coneixement sobre les subvencions, ajudes i ofertes que els organismes públics posen a disposició del sector privat.

No ocorre el mateix als petits negocis i a autònoms, que tenen els dos ulls posats les 24 hores del dia en la sortida endavant del seu comerç. Molts d’aquests petits negocis, a més, no disposen de molts empleats, el que fa menys rendible apostar pels cursos de formació bonificada.

Les petites empreses també poden acollir-se

Aquella inexistència d’un gran personal que pugui acollir-se a la formació bonificada no és de totes maneres un minvament en la seva efectivitat. Encara que l’estalvi sigui menor que el de les grans empreses, les petites també poden estalviar-se uns diners que paguen en cotitzacions socials a l’acollir-se a aquests cursos.

La formació, a més, no és només una mesura per estalviar-se costos laborals sinó que realment és beneficiosa per millorar el capital humà i adaptar l’empresa als estàndards tecnològics i digitals que demanen els consumidors del segle XXI.

Perquè l’estalvi no és una minúcia. Segons càlculs oficials el mínim que qualsevol empresa, per petita que sigui, pot estalviar-se acollint-se a la formació bonificada és de 420 euros. És una quantitat no acumulable, per la qual cosa, cada any que no s’aprofiti, s’ha perdut per sempre. Aquells empresaris espavilats que aprofiten aquesta possibilitat tindran així tots els anys una petita ajuda que pot significar, per exemple, la rehabilitació del mobiliari de l’oficina o la compra de divers material d’equipament.

En definitiva, per petita que sigui la teva empresa, els cursos de formació bonificada t’ajudaran a millorar el capital humà aprofitant, a més, en costos laborals.