La importància d’aprendre un idioma | IEFE Talent & Training

La importància d’aprendre un idioma

Podria passar-me hores explicant els perquès de la importància d’adquirir i desenvolupar habilitats en la llengua de Shakespeare, però n’hi ha prou amb observar una mica el que passa al nostre al voltant i trobarem bones raons de pes.

Probablement una de les raons més importants per aprendre Anglès és el fet que el món s’encongeix a passos de gegant. Sona absurd, però al que em refereixo és que vivim en un llogaret global; cada vegada més cal mirar a l’exterior a l’hora de negociar o fins i tot buscar feina. Moltes de les interaccions comercials i de negocis es fan entre gent de diferents països, cultures i idiomes diferents, raó per la qual des de fa temps l’anglès s’ha convertit en la principal llengua dins del món dels negocis.

Una altra de les raons que ens poden motivar a aprendre una llengua és la de poder comunicar-nos amb la fluïdesa suficient per poder entaular converses sobre coses del dia a dia durant les nostres vacances a Londres o amb els nostres amics “guiris”. I la veritat és que no hi ha res més gratificant que la sensació d’arribar a una entesa amb algú d’una cultura diferent, i si ho aconseguim fer en el seu idioma, molt millor.

Fins fa relativament poc temps a Espanya, el món de la cultura oferia poquíssimes oportunitats per delectar-se amb la musicalitat de tan útil idioma. Actualment comptem amb la sort de viure en l’era de la informació, la qual cosa, amb solament pressionar una tecla ens dóna accés a un sense fi de possibilitats amb les quals podem exercitar les nostres habilitats de comprensió auditiva. Sempre dic als meus alumnes que no fa falta viatjar al Regne Unit o Amèrica durant una temporada per desenvolupar un bon nivell d’anglès, l’única cosa que fa falta és tenir les oïdes ben posades, posar atenció i ser constants.

Sempre he pensat que Catalunya és un lloc privilegiat. Tenim de tot! Pel que no és d’estranyar que milions de turistes ens visitin any rere any. Això, depenent com sigui el nostre sector, pot requerir que hàgim de comunicar-nos en anglès. Aquest és potser el motiu principal pel qual crec que fer classes d’Anglès conversa és d’extrema importància per millorar el nostre Anglès.

Vivim ocupadíssims, no tenim temps ni per descansar i passem d’asseure’ns en una classe a estudiar gramàtica. “Anem per via” com solem dir. En aquest punt sempre dic als meus alumnes que la millor forma de millorar la seva expressió oral és, practicar, practicar, practicar. Sona a clixé, però és cert. Per comprendre això millor tan sols cal parar atenció a com aprèn a parlar un bebè. Primer absorbeixen l’idioma, després repeteixen sense por a cometre errors, els pares o en el nostre cas (els professors) corregim sense amonestar o jutjar, sempre amb un somriure en el rostre i donant exemple. Així de fàcil és!

 

Per Gabriel Parra @Gaboparra10 a twitter

Notícies relacionades

Comentaris