Eines gratuïtes de disseny i edició de fotografies online | IEFE Talent & Training
eines-disseny-online

Eines gratuïtes de disseny i edició de fotografies online

Vols millorar les teves fotos? T’agradaria crear infografies per il·lustrar les teves publicacions? Ara pots crear senzilles composicions d’imatges amb eines realment intuïtives i fàcils d’utilitzar, i el millor de tot, gratuïtes. I és que les possibilitats d’Internet per al disseny gràfic són il·limitades.

GIMP

És el més conegut per ser l’alternativa gratuïta a PhotoShop: permet editar i guardar arxius .psd (els que genera PhotoShop) i compta amb les mateixes eines que l’editor de fotos d’Adobe. És de codi obert.

Polarr 

Editor de fotos online que compta amb un software basat a la web. Edita fotografies en diversos formats, entre elles RAW. Funciona mitjançant filtres (semblants als d’Instagram) i solament té una limitació: les imatges no poden pesar més de 30 megues.

Fotor

Es tracta d’una app mòbil, disponible per iOS i Android, i que compta amb versió en castellà. Permet ajustar la grandària de les fotos i tocar nivells clau, com a il·luminació, color, lluentor… A més, inclou la possibilitat de posar marcs o textos sobre les fotos.

Befunky

Es tracta d’un editor d’imatges molt senzill i ràpid d’utilitzar. Permet agregar filtres a les fotos, a més de crear composicions de diverses (collages) i retallar-les per ajustar-les tant com es necessiti. A més, cal tenir en compte que Befunky va ser al principi creada per adaptar les imatges a les xarxes socials, per la qual cosa és l’eina ideal per ajustar les teves fotos perquè es vegin de manera correcta en els teus perfils.

IPiccy

És més complex que aquests últims, ja que es tracta d’un software professional. Gràcies a ell podràs editar les teves imatges amb resultats immillorables: correcció d’errors, efectes, canvis en la llum, clonació, saturació…

Infogr.am

Es tracta de l’eina més utilitzada per crear infografies. Online i gratuïta, permet crear conjunts de textos i imatges amb els quals il·lustrar les teves publicacions i fer-les més atractives per a l’audiència. En la versió gratuïta deixa una marca d’aigua en la imatge. Per poder eliminar—la hauràs de passar-te a un dels seus plans de pagament.

Com veus, si vols iniciar-te en el disseny d’imatges i el retoc fotogràfic, pots fer-ho amb aquestes eines gratuïtes abans de fer un pas definitiu invertint en una de pagament amb característiques professionals. Hi ha moltes alternatives per trobar la que millor s’adapti a les teves necessitats.

Notícies relacionades

ComparteixShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Comentaris