Pàgines gratuïtes de recursos per a dissenyadors gràfics | IEFE Talent & Training

Pàgines gratuïtes de recursos per a dissenyadors gràfics

Per fer un disseny, en moltes ocasions, no sempre, necessitarem una foto.

Descarregar fotos de Google Images, encara que molta gent ho pot fer en algun moment, no és una bona opció, principalment per ètica professional, ja que estaríem traient un benefici del treball i l’esforç d’un altre professional, a banda dels problemes legals que això ens podria arribar a ocasionar.

Per això hi ha pàgines de venda d’imatges, encara que si disposem d’un pressupost limitat, podem recórrer a les pàgines de descàrrega gratuïtes, com www.freepik.com.

Però en aquesta web no només hi trobarem fotos, sinó que a més ens podem descarregar vectors, arxius psd, icones, etc.

Podem utilitzar les imatges i fins i tot modificar-les, tant per a projectes personals com comercials. L’únic que ens demanen a canvi, és que les atribuïm a l’autor, posant a la web o en el material imprès on publiquem les imatges, el text “Dissenyat per freepick.com”.

Per descarregar-nos textures també de forma gratuïta hi ha webs com www.cgtextures.com.

Si en comptes de textures, el que necessitem són patrons, una bona pàgina és www.subtlepatterns.com, que a més ens dóna l’opció de previsualitzar-los com a fons de la mateixa web, i el més interessant, un plug-in per sincronitzar directament amb Adobe Photoshop.

Cada cop és més freqüent trobar icones als dissenys gràfics, sobretot a dissenys per webs. A www.iconfinder.com podem trobar icones genials, que encara que moltes són de pagament, també n’hi ha de gratuïtes.

És molt important també disposar d’una gran varietat de tipografies per poder triar el tipus de lletra que millor s’adapti al nostre disseny. Aquí deixem 2 llibreries molt conegudes:

www.dafont.com

www.google.com/fonts

A www.blugraphic.com també hi podem trobar recursos gratuïts de gran qualitat i varietat com textures, vectors o imatges en psd, que per descarregar-les només cal fer un tweet.

A part de les mencionades aquí, hi ha més pàgines que ens podem ajudar en les nostres tasques de disseny, sobretot quan ens iniciem en aquest món.

Coneixes altres pàgines de recursos? Quines recomanes?

Imatge de Freepik.com

Notícies relacionades

Comentaris